ILLITERATE LIGHT – SUNBURNED

Artiest info
Website
facebook
Label: Thirty Tigers

Zanger-gitarist Jeff Gorman uit Harrisonburg, Virginia en drummer Jake Cochran uit Nashville, Tennessee vormen samen het in 2015 opgerichte alternatieve rockduo ‘Illiterate Light’ waarvan we hier hun recent uitgebrachte album “Sunburned” van een recensie zullen voorzien. De negen nummers op deze plaat zijn dan wel alt.rocksongs maar ze beschikken allemaal over een catchy en melodieuze riff als basis van de tracks.

Openingstrack “Wake Up Now” is meteen een ‘eyecatcher’ die de algemene sfeer bepaalt van de rest van het album: stevige gitaarrock en dito drumbeats die het Amerikaanse duo zonder tierlantijntjes ‘recht voor de raap’ speelt. Jeff Gorman bespeelt bij de live-optredens van ‘Illiterate Light’ naast de elektrische gitaar ook een synth-bass-instrument dat hij met zijn voet bedient.

Beide muzikanten hebben afwisselend bijgedragen als componisten en arrangeurs van de songs op “Sunburned”. Twee van de negen tracks hebben we hierbij als video toegevoegd: eerst hoort u het als single uitgebrachte nummer “Hellraiser” en daarna gaat de beuk er nog eens heel stevig in voor de song “Light Me Up”. Zoals hierboven reeds aangegeven houden ze bij zowat elke song de vinger flink aan de pols via een catchy melodie die er voor zorgt dat deze tracks beschikken over voldoende radiovriendelijkheid , mede dankzij de niet te langdurende nummers.

De tracks “Feb 1st” en onze favoriete nummers “Closer”, 2e single “Fuck LA” en slotnummer “Luckiest Man Alive” gelden wat ons betreft hiervoor als overtuigend bewijsmateriaal, alhoewel de harde drumbeats van Jake Cochran in enkele songs op deze plaat soms spectaculair uit de bocht lijken te vliegen. De ambities van het duo ‘Illiterate Light” zijn torenhoog maar we hebben toch nog wat twijfels of ze die hoge verwachtingen met het album “Sunburned” helemaal waar zullen kunnen maken.

(valsam)